Du Kan Fixa Rubiks Kub

Skol SM 2013

Finalen i Skara 2013-11-16
För 5:e gången anordnade Alega Skol-SM i Rubiks kub. Tävlingen blev mycket lyckad med många nya talanger som inte varit med tidigare, Tävlingen hölls för första gången på Skaras nya ungdomsgård ‘Stureplan’.

Tävlingsledare var Gunnar Krig och Tomas Olsson från Svenska Kubföreningen och Niclas Ohlsson från Alega. Ett hårt jobb att blanda alla kuber och hålla reda på alla tider.

Det tävlades i två klasser: Bästa tid och Snittet, där bästa och sämsta tid av 5 försök inte räknas. Alla deltagarna löste kuben 5 gånger. De 8 bästa gick vidare till en slutfinal där de genomförde ytterligare 5 lösningar.

Segrare blev Johan Svensson, Södra Latingymnasiet, med snittet 12,74 sekunder i finalen. I försöken gick Johan i ett av racen under 10 sekunder – 9,80 sek. Det räckte inte till nytt Svenskt skolrekord. Det innehas av Simon Westlund på 9,33 sekunder satt år 2011. Föregående år kom Johan 6:a och dessförinnan på 19:e plats. Bra utveckling! Grattis Johan!

Ett stort grattis till alla deltagare som deltog med stor entusiasm! De som sov över i Skara fortsatte sina kubövningar långt fram på småtimmarna, förmodligen håller de fortfarande på. Ses vi nästa år?