Du Kan Fixa Rubiks Kub

Skol SM 2014

Finalen i Skara 2014-11-15
Nu var det 6:e gången vi anordnade Skol-SM i Rubiks kub. Fin och avslappnad stämning redan från början och lokalen, ungdomsgården ‘Stureplan’ i Skara, fylldes av ljudet från vridande kuber. På Skol SM kan såväl erfarna som nybörjare delta. De är så roligt att se hur alla speedkubare delar med sig av sina bästa tricks och hur de gratulerar varandra till fina tider.

Tävlingsledare var åter Gunnar Krig och Tomas Olsson från Svenska Kubföreningen och den som höll i trådarna var Niclas Ohlsson från Alega. Ett intensivt jobb att blanda alla kuber och hålla reda på alla tider men både Gunnar och Tomas tillhör Sverigeeliten bland Speedcubers.

Det tävlades i två klasser: Bästa tid och Medel, där bästa och sämsta tid av 5 försök inte räknas. Alla deltagarna löste kuben 5 gånger. De 10 bästa gick vidare till en slutfinal där de genomförde ytterligare 5 lösningar.

Medelvärde
Segrare blev Anders Berggren Sjöblom som varit med flera gånger tidigare men nu tog sin första seger. Medelvärdet blev fina 12,14 sekunder.

Bästa tid
Samuel Klingström löste som ende deltagare kuben under 10 sekunder. Tiden blev finfina 9,84 sek. Även Samuel har deltagit flera gånger men faller nästa år för åldersstrecket.

Ny deltagare var blott 11-åriga Hampus Hellqvist från Sjuntorpsskolan. Hampus kom 3:a i medelvärdesklassen och 5:a i Bästa tid. Han hade lite oflyt och fick flera 2-sekunders tillägg för att sista lagret på kuben var vridet mer än ett kvartsvarv. Spännande att få se hans utveckling till nästa år.

Ett stort grattis till alla deltagare som deltog med stor entusiasm! De som sov över i Skara fortsatte sina kubövningar långt fram på småtimmarna, förmodligen håller de fortfarande på. Ses vi nästa år?