Du Kan Fixa Rubiks Kub

Skol SM 2015

Finalen i Skara 2015-11-21
Det var 7:e gången vi anordnade Skol-SM i Rubiks kub.

Som vanligt härlig stämning, hög ljudnivå och utbyte av trciks och lösningar mellan deltagarna. Resultatet bättre än någonsin – för att kvala in hade ju krävts bättre än 28 sekunder i snittid! På Skol SM kan såväl erfarna som nybörjare delta. Yngste deltagaren var 10 år och den äldste var 19.

Nya tävlingsledare för året var Arvid Skarrie och Adam Kjörk med stor erfarenhet från tävlingar i Rubiks kub Båda har tidiagre varit med i Skol SM.

Det tävlades i två klasser: Bästa tid och Medel, där bästa och sämsta tid av 5 försök inte räknas. Alla deltagarna löste kuben 5 gånger. De 10 bästa gick vidare till en slutfinal där de genomförde ytterligare 5 lösningar.

Medelvärde
Segrare blev Daniel Wallin från Prins Wilhelmsgymnasiet i Flen. Hans snittid blev 11,30 sekunder vilket är nytt rekord för Skol SM. I förösken hade Hampus hellqvist faktiskt en bättre tid – 10,70 s, men i finalen placerade han sig på 3:e plats.

Bästa tid
I klassen för bästa tid vann Mattias Uvesten som fick till den fantastiska tiden 8,84 sekunder. Även det nytt Skol SM-rekord.

Ett stort grattis till alla deltagare som deltog med stor entusiasm! De som sov över i Skara fortsatte sina kubövningar långt fram på småtimmarna, förmodligen håller de fortfarande på. Ses vi nästa år?